Ο γιατρός σας

Άρης Βασιλογιαννάκης
MD MSC EDiR mRCR

O Άρης Βασιλογιαννάκης είναι ιατρός ακτινολόγος με πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στον τομέα της απεικόνισης και των επεμβατικών πράξεων του μαστού και με προϋπηρεσία ως επιμελητής ακτινολόγος μαστού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της επεμβατικής ακτινολογίας. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εργάστηκε στο Ηράκλειο ως ιδιώτης στον τομέα της εγκάρσιας απεικόνισης (αξονικός/μαγνήτης) και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο ως επιμελητής ακτινολόγος στα νοσοκομεία Morriston του Swansea (Ουαλία) και Worcesterhire Acute Hospitals NHS Trust στο Worcester της Αγγλίας.

Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην απεικόνιση και τις επεμβατικές πράξεις του μαστού στο King’s College Hospital του Λονδίνου (Denmark Hill), όπου και πιστοποιήθηκε ως ακτινολόγος μαστού.
Στη συνέχεια εργάστηκε για δυο χρόνια  ως ακτινολόγος μαστού στη μονάδα μαστού για την περιφέρεια Worcestershire και Herefordshire ( πληθυσμός 600.000), ως ακτινολόγος προσυμπτωματικού ελέγχου ( screening breast radiologist) αλλά και συμπτωματικού (symptomatic breast radiologist), όπου και ήταν μέλος της ομάδας πολλαπλών ειδικοτήτων της μονάδας μαστού του νοσοκομείου.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Ακτινολόγων (RCR) , της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ακτινολογίας (ECR),μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ακτινολόγων Μαστού (British Society of Breast Radiologists) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ακτινολόγων μαστού (EUSOBI).

Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και το Δεκέμβριο του 2021 εργαστηκε ως ακτινολόγος μαστού στην ιδιωτική κλινική Ασκληπιείο Κρήτης και από τον Ιανουάριο του 2022 είναι διευθυντής του τμήματος απεικόνισης και επεμβατικών πράξεων μαστού στην ιδιωτική κλινική Μητέρα Κρήτης του ομίλου EUROMEDICA και του διαγνωστικού κέντου ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ στο  Ρέθυμνο.