Η ομάδα μας

Άρης Βασιλογιαννάκης
MD MSC EDiR mRCR

O Άρης Βασιλογιαννάκης είναι ιατρός ακτινολόγος με πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στον τομέα της απεικόνισης και των επεμβατικών πράξεων του μαστού και με προϋπηρεσία ως επιμελητής ακτινολόγος μαστού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της επεμβατικής ακτινολογίας. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εργάστηκε στο Ηράκλειο ως ιδιώτης στον τομέα της εγκάρσιας απεικόνισης (αξονικός/μαγνήτης) και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο ως επιμελητής ακτινολόγος στα νοσοκομεία Morriston του Swansea (Ουαλία) και Worcesterhire Acute Hospitals NHS Trust στο Worcester της Αγγλίας.

Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην απεικόνιση και τις επεμβατικές πράξεις του μαστού στο King’s College Hospital του Λονδίνου (Denmark Hill), όπου και πιστοποιήθηκε ως ακτινολόγος μαστού.
Στη συνέχεια εργάστηκε για δυο χρόνια  ως ακτινολόγος μαστού στη μονάδα μαστού για την περιφέρεια Worcestershire και Herefordshire ( πληθυσμός 600.000), ως ακτινολόγος προσυμπτωματικού ελέγχου ( screening breast radiologist) αλλά και συμπτωματικού (symptomatic breast radiologist), όπου και ήταν μέλος της ομάδας πολλαπλών ειδικοτήτων της μονάδας μαστού του νοσοκομείου.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Ακτινολόγων (RCR) , της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ακτινολογίας (ECR),μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ακτινολόγων Μαστού (British Society of Breast Radiologists) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ακτινολόγων μαστού (EUSOBI).

Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και το Δεκέμβριο του 2021 εργαστηκε ως ακτινολόγος μαστού στην ιδιωτική κλινική Ασκληπιείο Κρήτης και από τον Ιανουάριο του 2022 είναι διευθυντής του τμήματος απεικόνισης και επεμβατικών πράξεων μαστού στην ιδιωτική κλινική Μητέρα Κρήτης του ομίλου EUROMEDICA και του διαγνωστικού κέντου ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ στο  Ρέθυμνο.

Σοφία Κακουλάκη
MD, MSc

Η ιατρός Σοφία Κακουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με έπαινο, το 2004. Τη περίοδο 2005-2006 υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα του Νομού Ηρακλείου. Κατά την περίοδο αναμονής (2006-2008) για την έναρξη της ιατρικής ειδικότητας της χειρουργικής δούλεψε ως Ερευνήτρια σε πειραματικά  χημικοθεραπευτικά πρωτόκολλα στη Ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ  και ως Γενικός Ιατρός/ Ιατρός Επειγόντων  Περιστατικών σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές του Ηρακλείου. Από τον Αύγουστο του 2008 έως των Μάιο του 2014 ειδικεύτηκε στην ειδικότητα της «Γενικής Χειρουργικής»  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων, με ιδιαίτερη κατεύθυνση στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων  και στις  παθήσεις  του μαστού . Ταυτόχρονα με τη ειδικότητα, η ιατρός ολοκλήρωσε τη παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  Σπουδών (M.Sc-Master’s degree) «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική Και Τηλεχειρουργική» , της Ιατρικής σχολής του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών Ιατρική.

Το 2014, η ιατρός μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία όπου εξειδικεύτηκε στη χειρουργική των παθήσεων του μαστού, στο  σημαντικότερο νοσοκομείο  του Λονδίνου για τις παθήσεις του μαστού , το Royal Marsden Hospital. Στη συνέχεια εργάστηκε ως αναπληρωτής Δ/ντης στο Queen’s Hospital  of Derby Hospitals NHS Trust, όπου πραγματοποίησε πληθώρα χειρουργικών ογκολογικών επεμβάσεων μαστού (ευρείες ογκεκτομές, μαστεκτομές, βιοψίες φρουρού λεμφαδένα , λεμφαδενικούς καθαρισμούς) .  Έπειτα εργάστηκε  ως επιμελήτρια στη Μονάδα Μαστού του Wythensawe Hospital  του  Πανεπιστημίουoυ του  Μάντσεστερ, της μεγαλύτερης μονάδας στην Ευρώπη πρόληψης και αντιμετώπισης των παθήσεων του μαστού, όπου και εξειδικεύτηκε περαιτέρω  στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή με τη χρήση αυτόλογων και ετερόλογων μοσχευμάτων (LD Flap, LiCap, Acellular Dermal Matrix ) και ενθεμάτων σιλικόνης.

Κατά τη 4ετη  παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, η ιατρός συμμετείχε σε έγκυρα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού από τους κορυφαίους χειρουργούς μαστού  και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια για το καρκίνο του μαστού.  Έχει πραγματοποιήσει περίπου 700 επεμβάσεις μαστού, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε καρκίνους , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αποκατάσταση του μαστού, αφαίρεση του όγκου με μαστοπλαστική και προφυλακτική μαστεκτομή με αποκατάσταση σε γυναίκες υψηλού ρίσκου για καρκίνο του μαστού.

Από το Νοέμβριο του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην οδό Ζωγράφου αρ11 και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του ιδιωτικού νοσοκομείου «Ασκληπιείον Κρήτης» και της ιδιωτικής κλινικής Μητέρα στο Ηράκλειο.